2012. november 3., szombat

Ricinusolaj - használata, hatása, receptek

A mostani nagy őrület a gyógyszertári ricinusolaj. Mindenki agyba-főbe használja, a többségnek használ, de vannak, akiknek egyáltalán nem. A gyógyszertárakban általában 3dl-t adnak ki, valahol sajnos ennyit sem, de csupán párszáz forintért cserébe, szóval egyáltalán nem nagy kiadás.
Na de kezdjük is az elején.

Miben tud segíteni?
Szempilla, szemöldök és hajnövesztésben, dúsításban. Pár használat után látható, ahogy a kezelt rész nőni, erősödni, vastagodni kezd. A haj kevésbé zsírosodik, puha lesz, és nem utolsó sorban haláliramban elkezd növekedni. A szempillák is határozottan nőnek, a szőke végek visszanyerik természetes színüket, vastagabbak lesznek.

Receptek:
Mindenki másra esküszik, mást ad hozzá az olajhoz 'higításképp', de valaki csupán töményen ráviszi a hajára.
Tudni kell, hogy a ricinus magában nem túlzottan folyós, kellemetlen felvinni a hajra, mivel húzódhat, nem lehet egyenletesen eloszlatni. Ha eltökéltük, hogy egymagában visszük fel, ajánlatos megmelegíteni előtte, mivel így kicsit folyósabb lesz az állaga, és ha már meleg, jobban kifejti a hatását.

A leggyakoribb hozzáadott anyag az olívaolaj. Itt is tetszés szerint, legjobb fele-fele arányban összekeverni őket, mivel tudjuk, hogy az olíva is mennyi jó dolgot tud tenni a hajunkkal.

Akkor jöhetnek a bonyolultabb receptek. Natúr joghurttal, mézzel, tojással esetleg valami drogériás hajpakolással összekeverni a ricinust, majd azt felvinni a hajra.

Igazából ez az egyik kedvencem ebben az olajban. Mindenki a maga ízlése szerint válogathatja össze hozzá azokat, amiket bele akar rakni, keverni, ami szerinte a hajának a legjobb. Tanácsos a fodrászunk véleményét is kikérni!! 

Felvitel:
A pakolás felvitelét kezdjük a hajunk tövénél, majd rakjunk a végeire is, sőt, akár az egész hajunkat is átjárhatjuk vele.
Mikor kész vagyunk, ha fejünk tetején fogjuk össze egy kis konytfélébe, és csavarjunk rá folpackot. Ez azért fontos, hogy melegen tartsa az olajat. Végül tekerjünk a fejünkre egy törülközőt, hogy ne fázzon meg. Minimum másfél órát hagyjuk hatni, de legalább 4 órát legyen rajta, de akár benne is lehet aludni.

Lemosás:
Samponnal fussunk át rajta 2-3x, majd balzsamozzuk is meg. Ha keverünk a ricinushoz balzsamot, pakolást vagy tojást akkor jelentősen könnyebb kimosni.

Az én eredményem:
1 hónapja használom a ricinust, és 6 centit nőtt a hajam! Nagyon meg vagyok vele elégedve, hajvégeim begyógyultak, egészségesek, és sok helyen babahajam is kinőtt.

Amikor nem sülnek el jól a dolgok:
Itt is le lehetne írni azt, hogy mindenki csak saját felelősségére használja! Le is írom.
Úgy tudjuk, hogy a ricinus egyszerűen kidobja a fejbőrről azokat a hajszálakat, amiket nem vél egészségesnek. Sajnos vannak olyan emberek, akiknek tincsekben hullott tőle a haja. Olvastam olyat, aki ilyenkor elkezdte más pakolással vagy tojással/olívaolajjal keverni, és csökkent a hajhullás, de valakin ez sem segített. Ezért mindig forduljunk először a fodrászunkhoz! Szerencsére az esetek 80%-ában nem kezd a hajunk hullani tőle.

Megelőzés:
Ajánlatos 1 hónap használat után pár hónap szünetet tartani a ricinusozásban. Szóval 1-2 hónapig ha nem kezd tőle hullani a hajunk nyugodtan használjuk hetente 1x, de utána tartsunk ricinusmentes hónapokat, így általában meglehet előzni, a hajhullást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése