2012. május 30., szerda

Hidratáló akció - Aloe vera a gyógynövények királynője!


Az Aloe vera talán a leghasznosabb növény - gyógynövény amit az ember lánya tarthat a lakásban. Mindenhol segít, hegek, sérülések, sebek, pattanások, miteszerek és sok-sok más kellemetlenség eltüntetésére, meggyógyítására használható ez a csodanövény.

Már italt is készítenek belőle, ami a fogyókúrázók egyik kedvence. Egyszerű ásványvíz, benne aloe vera darabokkal, így egy kiadós torna után ezeket a darabokat rágcsálva nem hogy az éhséged is elmúlik, de ennek fejébe még nagyon egészséges is!
Akkor lássunk néhány egyszerű aloe vera felhasználási módot...

Mindennapos használatra:


Legegyszerűbben úgy lehet használni, hogy függőlegesen kettévágsz egy levelet, és a benne lévő ragacsos folyadékkal bemázolod az arcod. Ezt ajánlatos minden este elvégezni, mert gyorsan beszívja a bőr, és hiperszuper puha lesz utána. A pattanásoknak sem kímél!

                   Arcradírozás (zsíros bőrre):


Csupán natúr joghurtra lesz szükségünk, meg hát az elmaradhatatlan csodanövényünkre. A joghurtba beledaraboljuk, vagy préseljük (kinek hogyan esik kézre) a növényt, majd felrakjuk az arcunkra 2-3 rétegben. Fontos, hogy a rétegeknél az alul lévő réteg már kissé megkössön, aztán jöjjön rá a következő! Majd 10-15 perc után körkörös mozdulatokkal lemossuk.



Nyugtató arcpakolás:

3 evőkanál túrót, 1 evőkanál zsíros tejet és végül 40ml aloe vera levet keverjünk össze alaposan, majd vigyük fel az arcunkra és akár a nyakunkra is. Ezt a maszkot hagyjuk teljesen megszáradni, majd langyos vízzel mossuk le. Ez akár égésnél is alkalmazható!

Aloe-olíva sampon:

Amire szükségünk lesz:

  • 50 ml. illatmentes gyógyszertári sampon
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 evőkanál aloe vera zselé
  • 15 ml gyógynövényforrázat
Kifejezetten száraz, töredezett hajra való ez a sampon. Forralj másfél deci vizet, és készítsd el ezt a főzetet. Hogy mit teszel még bele, azt magad döntsd el, néhány tipp, ha a hajad fényét szeretnéd kiemelni, használj hajszínednek megfelelő hozzávalót.
Szőke: Kamilla
Vörös: Hibiszkusz
Barna: Rozmaring

Ha azt szeretnéd, hogy illatos legyen, tehetsz bele rózsát vagy levendulát. Ha pedig a fejbőrödet érzed gyengének, nyugodtan ajánlom, hogy mentát vagy fűzfakérget áztass a vízbe.

Hagyd kihűlni a teát, majd szűrd le. Keverd össze a többi hozzávalóval, majd rázd össze. Tárolni a hűtőben tárold, és használat előtt rázd össze. Egy hónapos használat után a hajad gyönyörű lesz!

Mentás gyógyszájvíz:

Bár nem túl jó ízű, de az aloe vera magában is gyulladáscsökkentő, sebgyógyító és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, így tökéletes szájvíznek is! Fontos, hogy maximum 6 órán át tároljuk, mert eme fontos tulajdonságok az idő múltával folyamatosan csökkennek!
Amire szükségünk lesz:
  • 250 ml víz
  • 1 teáskanál glicerin
  • 1 evőkanál aloe vera kivonat
  • 6 csepp borsmenta illóolaj
A hozzávalókat összekeverjük, majd zárható üvegbe töltjük.

És végül egy nagyon egyszerű maszk:

Aloe-méz maszk:

Egy arasznyi aloe levelet megmosunk, majd kettévágva kivágjuk belőle a zselés részt. Hozzáadunk 1 evőkanál mézet, és felkenjük 15-20 percig az arcunkra majd langyos vízzel lemossuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése