2012. május 29., kedd

Hidratáló akció - Testápoló házilag

A testápoló nagyon fontos a hidratálásban. Minden este, lehetőleg zuhanyzás után testápolózzuk be az egész testünket, így reggel nem kell félni a szárazságtól és egyéb nem kívánt dolgoktól.

Viszont én már untam ezeket a gyári testápolókat, amikről ordít, hogy mű az egész, csak kicsit illatosítva van, hogy szimpatikusabb legyen számunkra. Így hosszas kutatások után találtam egy jó kis receptet, amit meg is valósítottam!
A joghurtos testápoló

Hozzávalók:
1,5-2 dl natúr joghurtot beleöntünk a tálkába, rá 1 evőkanál mézet, majd olívaolajat, végül pár csepp citrom. Ezeket jól összekeverjük, és készen is van...

Eléggé folyós lesz, amit én nem túlságosan szeretek, de ezek tényleg természetes, egészséges összetevők, és ha jól csináltuk, sokkal jobbat tesznek a bőrnek, mint a gyári szilikonosak.

Hűtve 2-3 napig tárolandó.
Akkor még egy kis okosság a végére a hasznosinfo.blogspot.com   -ról:

Az olívaolaj összetétele nagyon hasonlít a bőr saját zsírjainak összetételére, ezért könnyen, gyorsan szívódik fel, és eljut a mélyebb rétegekig is. Az olívaolaj igen sok A-, D-, E-vitamint és béta-karotint tartalmaz. Ezeket természetes bőrszépítő vitaminnak is hívhatnánk, ugyanis valamennyi több jótékony kozmetikai hatással is rendelkezik. Például hatékony antioxidánsok: elpusztítják a szabad gyököket, ezáltal védik a bőrt az öregedéstől.
Fűszerolajakat (kamilla, rózsa, stb.) tetszés szerint használhatunk az illatosításhoz. 

2 megjegyzés:

  1. Én ezt úgy alkalmaznám, hogy bedörzsölném a bőrt, pár percig hagyom, aztán lemosom. A hatás talán így is jó lehet :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, végülis az én bőrömnek nem volt nagyon kedve beszívni, szóval ugyanígy bedörzsöltem, majd lemostam magamról.:)

    VálaszTörlés